Sức KhỏeKhông có phản hồi

default thumbnail

Un medic face o mică incizie în chist, care este apoi drenată.

Cauzele frecvente includ anemia, sarcina și afecțiunile tiroidiene … “, Un număr scăzut de trombocite este o tulburare a sângelui care uneori poate fi gravă. Acest articol analizează trombocitele și rolul lor în organism. Aflați mai multe despre …,” Un aspect de sânge gros ( hipercoagulabilitate) o afecțiune care interferează cu procesul normal de coagulare, provocând coagulare excesivă a sângelui. Aflați mai multe … Splina este un organ abdominal care joacă un rol vital în combaterea infecțiilor și filtrarea sângelui. O leziune traumatică poate provoca ruperea acesteia, care … “,” Warfarina este un medicament anticoagulant care este utilizat pentru a încetini procesul de coagulare a sângelui. Cheagurile de sânge pot provoca blocaje ale venelor, atac de cord și accident vascular cerebral. Anticoagulantele pot preveni formarea cheagurilor de sânge. Numele de marcă pentru warfarină sunt Warfant, Jantoven, Coumadin, Lawarin, Marevan și Waran. Warfarina este utilă persoanelor cu risc de formare a cheagurilor de sânge. Aceasta include persoanele cu tromboză venoasă profundă (TVP), în care se formează cheaguri în picioare și embolie pulmonară, unde există un cheag în plămâni.

Dacă un cheag se formează și se desface, poate circula prin sânge și poate bloca un vas în altă parte a corpului, cum ar fi plămânii, piciorul, rinichii sau intestinul. În creier, un cheag poate provoca un accident vascular cerebral. Consecințele unui cheag pot fi fatale. Warfarina poate ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral la pacienții vârstnici cu fibrilație atrială sau bătăi neregulate ale inimii. Persoanele cu valvă cardiacă artificială pot utiliza, de asemenea, warfarină. “” În anii 1920, fermierii din nordul Statelor Unite și Canada au fost tulburați de o boală hemoragică care le ucidea vitele. A fost urmărită până la fân mucegăit, iar boala a devenit cunoscută sub numele de boală a trifoiului dulce. Când unul dintre fermieri i-a prezentat unui om de știință agricol pe nume Wilhelm Schoeffel o cutie de sânge neclozat 10 ani mai târziu, pentru a vedea ce ar putea sugera, Schoeffel a experimentat în aceeași zi. De acolo a fost descoperită warfarina. Warfarina a fost folosită pentru prima dată în 1948 ca pesticid pentru a ucide șoareci și șobolani.

Este folosit și astăzi în combaterea dăunătorilor. În doze mari, poate provoca hemoragii multiple. În anii 1950, cercetătorii au descoperit că a contribuit la prevenirea trombozei și a emboliei la persoanele cu o serie de afecțiuni. În 1954, a fost aprobat în SUA pentru utilizare clinică la om. Președintelui Eisenhower i s-a prescris warfarină, în urma unui atac de cord din 1955. Unii istorici susțin că liderul sovietic, Iosif Stalin, a murit după ce a fost otrăvit cu warfarină.potencialex vélemények Warfarina rămâne cel mai frecvent anticoagulant prescris în S.U.A., deși alte medicamente, precum dabigatranul, sunt din ce în ce mai răspândite. Denumirea de „warfarină” se referă la organizația care a finanțat cercetarea cheie, Fundația de Cercetare a Alumni din Wisconsin (WARF) și cumarină. Cumarina este folosită în mod obișnuit ca moleculă precursoră pentru producerea multor anticoagulante sintetice, inclusiv warfarină. Vitamina K permite coagularea sângelui. Warfarina încetinește producția de vitamina K în organism.

În acest fel, încetinește procesul de coagulare a sângelui. Acest lucru ajută sângele să curgă mai liber în jurul corpului și reduce riscul formării de cheaguri în inimă sau în vasele de sânge. Warfarina este un medicament eficient, dar are mai multe dezavantaje. Multe medicamente și alimente cu prescripție medicală interacționează cu acesta. “, Alimentele cu niveluri ridicate de vitamina K interacționează cu warfarina.” Acestea includ ficatul, broccoli, varza de Bruxelles și legumele cu frunze verzi, cum ar fi coriandrul, varza, colții, spanacul și elvețianul ceata. Oricine folosește warfarină ar trebui să se adreseze medicului înainte de a face o schimbare radicală a dietei. Cercetătorii de la Institutul de inimă Intermountain Medical Center au descoperit că peste două treimi din cele mai populare 100 de suplimente pe bază de plante sau dietă fără prescripție medicală interferează cu modul în care funcționează Warfarina. . Din 100 de persoane care foloseau warfarina pentru fibrilația atrială, 35 foloseau suplimente și peste jumătate nu știau că ar putea interacționa. Suplimentele concurează cu medicamentele anticoagulante din ficat, determinând warfarina să devină fie prea slabă, fie supra-activă. Sângele poate deveni prea subțire, crescând riscul de sângerare, sau prea gros, ducând la o șansă mai mare de accident vascular cerebral. Health Canada enumeră (resursa nu mai este disponibilă la www.hc-sc.gc.ca) un număr de minerale, produse pe bază de plante și vitamine care pot modifica nivelurile de warfarină din sânge sau care ar putea afecta direct coagularea sângelui de la sine. Acestea sunt: ​​vitamina K, vitamina A, sunătoare, extract de papaya cu papaină, salicilat de metil, Lycium barbarum, castan de cal, ceai verde, ginseng, Ginkgo Biloba, suplimente cu ulei de pește care conțin EPA și DHA, febrilă, schinduf cu boldo, Dong Quai (Angelica Sinensis), Gheara diavolului, danshen, coenzima Q10 și condroitină cu glucozamină. “, Medicamente convenționale care se știe că interacționează cu warfarina includ: „Alcoolul are, de asemenea, un efect antiplachetar și acest lucru poate interfera cu acțiunea warfarinei.”, Pacienții care utilizează warfarină trebuie monitorizați cu atenție. Acest lucru se realizează prin măsurarea raportului internațional normalizat (INR) .

Au nevoie de teste periodice de sânge pentru INR pentru a se asigura că dozajul este exact corect. , “Dacă INR este ridicat, există riscul sângerării. Un INR scăzut crește probabilitatea ca un cheag sau tromb să se formeze. Inițial, sângele pacientului va fi probabil testat zilnic. Ulterior, testele vor fi cel puțin o dată pe lună, dar de două ori pe săptămână pentru unii oameni. Există medicamente anticoagulante alternative eficiente față de warfarină care nu necesită testare regulată a medicamentelor și care sunt mai puțin susceptibile de a interacționa cu alte medicamente. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA ) oferă mai multe informații despre acest lucru. Warfarina rămâne populară, deoarece este mai rentabilă decât celelalte opțiuni, dar cercetătorii prezic că alte opțiuni vor deveni mai răspândite. Un nou medicament, numit andexanet alpha (AndexXa) este acum în curs de desfășurare. a avut rezultate bune în cadrul studiilor și este de așteptat să se acorde aprobarea FDA, odată ce sunt date informații suplimentare pentru a susține aprobarea tuturor inhibitorilor factorului Xa. Acest lucru ar putea duce în cele din urmă la o scădere a prescripțiilor pentru warfarină. nu trebuie să utilizați warfarină dacă au hipertensiune arterială severă, tensiune arterială crescută sau ulcer peptic.

În timpul sarcinii, femeile ar trebui să evite warfarina, deoarece aceasta trece prin bariera placentară și poate provoca sângerări la făt. De asemenea, crește riscul de naștere prematură, deces neonatal, naștere mortală și avort spontan. “, Warfarina trebuie utilizată cu precauție în următoarele cazuri:, Persoanele în vârstă și cei care au suferit recent o intervenție chirurgicală trebuie să utilizeze warfarina cu grijă. Cele mai grave două efecte secundare sunt gangrena și sângerarea internă.” Pacienții care utilizează medicamente anticoagulante trebuie să fiți atenți la semne de sângerare excesivă sau hemoragie și să consultați imediat medicul dacă apar. “, Semnele includ:,” Următoarele reacții adverse sunt, de asemenea, posibile, dar mai puțin frecvente: “, Pacienții care suferă de icter ar trebui să informeze imediat medicul.” Pentru a reduce riscul de sângerare, American Heart Association (AHA) sugerează utilizarea o perie de dinți moale din păr, un aparat de ras electric în loc de lamă și evitarea sporturilor de contact. Într-un studiu pe peste 1,2 milioane de pacienți care au fost internați în centre de traume între 2002 și 2007, cei care au utilizat warfarină s-au confruntat cu un risc mai mare de deces traumatic după o leziune. În urma unui eveniment traumatic, 9,3% dintre utilizatorii de warfarină au murit din cauza rănilor lor după un eveniment traumatic, comparativ cu 4,8% dintre persoanele de aceeași vârstă care nu foloseau warfarina. „S-a constatat că utilizarea warfarinei crește mortalitatea prin leziuni grave la cap cu 50% la pacienții cu vârsta sub 65 de ani. Pacienții care utilizează warfarină au fost, de asemenea, mai predispuși să aibă leziuni mecanice contondente și să-și susțină leziunile acasă sau într-o instituție rezidențială. De asemenea, au suferit leziuni mai grave în general. Cercetătorii avertizează că warfarina nu trebuie utilizată mai mult decât este necesar. “AHA avertizează împotriva achiziționării de medicamente, inclusiv warfarină sau Coumadin, online, deoarece ingredientele medicamentelor cu nume similare din alte țări pot fi ușor diferite de cele din SUA Ultima revizuire medicală la 9 noiembrie 2016 “, warfarina anticoagulantă poate face mai mult decât previne formarea cheagurilor de sânge. Cercetătorii au descoperit că medicamentul poate proteja și împotriva dezvoltării cancerului.,” Sângele este o amestec de plasmă și celule. Pe măsură ce circulă prin corp, sângele transportă substanțe esențiale vieții, cum ar fi zaharurile, oxigenul … Unii oameni cred că sângele este albastru atunci când este în corp și devine roșu doar atunci când interacționează cu oxigenul din aer. În acest articol, noi … Un aspect de sânge gros (hipercoagulabilitate) o afecțiune care interferează cu procesul normal de coagulare, provocând coagularea excesivă a sângelui. Aflați mai multe … Boala Von Willebrand (vWD) este cea mai frecventă afecțiune sângerată moștenită. Poate rezulta și din leucemie, lupus și utilizarea unor medicamente.

A … “,” Chisturile sunt bulgări asemănătoare unui sac, umplute cu aer, fluid sau alte substanțe. În majoritatea cazurilor, chisturile nu sunt nici dăunătoare, nici dureroase. Chisturile variază de la dimensiuni de la prea mici pentru a se vedea până la dimensiunea unei portocale. Aceste bulgări pot apărea oriunde pe corp, inclusiv în vagin. Chisturile vaginale pot fi cauzate de leziuni ale vaginului prin naștere, de tumori benigne în vagin sau de o acumulare de lichid. “, Chisturile vaginale apar într-o varietate de forme diferite. Acestea includ următoarele:” Chisturile vaginale sunt cel mai probabil să apară atunci când un canal sau o glandă se înfundă, provocând colectarea lichidului și a altor materiale. Cauza unui chist vaginal determină de obicei tipul acestuia. De exemplu, vătămarea pereților vaginali provoacă chisturi de incluziune. Cei mai probabili factori de risc pentru chisturile de incluziune sunt o ruptură în timpul nașterii, o intervenție chirurgicală care afectează mucoasa vaginului sau o epiziotomie (o mică tăietură între vagin și anus) făcută înainte de naștere pentru a lărgi deschiderea vaginului.

Chisturile glandei Bartholin apar atunci când deschiderea către glanda Bartholin devine blocată de clapa de piele care o acoperă, provocând o creștere plină de lichid. Chisturile vaginale nu sunt susceptibile de a provoca unei femei orice simptome vizibile. În funcție de dimensiune și locație, ea poate simți sau nu nodul din chist. Adesea, un ginecolog va descoperi chisturi în timpul unei examinări de rutină, anual. Chistul poate rămâne la aceeași dimensiune sau poate crește în timp. Majoritatea chisturilor nu vor fi dureroase. Cu toate acestea, unele dintre chisturile mai mari pot provoca disconfort în timpul sexului, în timpul mersului sau al exercițiilor fizice sau al introducerii unui tampon. “, Chisturile sunt cele mai susceptibile de a provoca durere dacă se infectează. Bacteriile normale de la nivelul pielii sau bolile cu transmitere sexuală pot determina un chist vaginal să dezvolte o infecție care poate duce la un abces.” Cea mai probabilă complicație a unui chist este o infecție care provoacă un abces. Un abces este o colecție mare de puroi și lichide care pot provoca roșeață, durere și umflături.

Dacă se formează un abces, poate fi necesar să fie drenat pentru a se vindeca. Un număr mare de bacterii, atât pe piele, cât și de la boli cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia și gonoreea, pot determina dezvoltarea unui chist într-un abces. În alte cazuri, bacteriile găsite în mod normal în intestin, cum ar fi E. coli, pot duce la abcesul lui Bartholin. O femeie ar trebui să aibă un examen ginecologic anual ca parte a îngrijirii normale, de rutină. În plus, este o idee bună pentru un medic să verifice orice bucată nouă pe vagin pentru a se asigura că este benignă. “, Femeile ar trebui să solicite, de asemenea, asistență medicală dacă un chist vaginal sau o bucată devine dureros sau prezintă semne de infecție.” În majoritatea cazurilor de chisturi vaginale, tratamentul nu este necesar. Tratamentul se administrează de obicei dacă o persoană are disconfort sau durere, din cauza dimensiunii chistului sau dacă există infecție. Dacă este nevoie de tratament, poate fi utilizată una dintre următoarele opțiuni: Drenajul chirurgical poate fi necesar pentru chisturile infectate sau mari pentru a elimina conținutul acestora.

Acest lucru se face adesea folosind anestezie locală sau sedare și poate avea loc în operația medicului. Un medic face o mică incizie în chist, care este apoi drenată. După drenarea chistului, medicul pune un mic tub de cauciuc în incizie. Acest lucru permite chistului să rămână deschis timp de câteva săptămâni pentru a se scurge complet. “, Creșterea chisturilor vaginale este dificil de prevenit. Prevenirea ar trebui să se concentreze mai puțin pe oprirea formării chisturilor, precum și pe menținerea vaginului cât mai curată posibil. Practicarea sexului în condiții de siguranță poate ajuta la prevenirea infecției cu boli cu transmitere sexuală., Perspectiva femeilor cu chisturi vaginale Multe femei nu sunt conștiente de chisturile lor vaginale până nu sunt văzute în timpul unei examinări anuale. „În foarte puține cazuri, un chist vaginal poate provoca durere sau se poate infecta. O femeie ar trebui să caute tratament imediat și să evite activitățile care irită chistul. Rareori chisturile vaginale provoacă probleme continue femeilor. Ultima revizuire medicală pe 8 aprilie 2017 Aflați cum se pot forma bucăți umplute cu lichid, cunoscute sub numele de chisturi, în jurul unui păr încarnat. De asemenea, obțineți câteva sfaturi despre tratamentul acestui tip de chist și învățați cum să … Descărcarea vaginală schimbă adesea culorile, în funcție de momentul ciclului menstrual.

Unele culori indică faptul că zona este sănătoasă, în timp ce altele se pot … Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) se răspândesc de obicei prin contact sexual. Aici, aflați cum să recunoașteți, să tratați și să preveniți unele ITS comune. “, Glandele Bartholin sunt situate în apropierea vaginului și produc un fluid care reduce fricțiunea. Pe aceste glande se poate dezvolta un chist. Aflați mai multe aici. o metodă utilizată pentru a scălda organele genitale sensibile sau dureroase într-un mod care relaxează inflamația. Acest articol al Centrului de cunoștințe MNT vă va informa …, „Descubrește o protuberanță dură de jos a pielii poate fi îngrijorătoare, dar rareori este motiv de îngrijorare. Varios factores can cause protuberancias debajo de la piel y usually se can treat.En this article cubrimos different types of protuberancias duras no cancerígenas debajo de la piel, sus causas and tratamientos, y cuándo consultar a un doctor. “, Las causas de una protuberancia dura debajo de la piel pueden incluir:, Un quiste es una bolsa cerrada de tejido care conține lichid sau reziduuri.

Los quistes se pueden formar en cualquier parte del cuerpo. Su textura varía dependiendo del material que se ha quedado atrapado dentro de la bolsa., “Un quiste can developarse due to a glándula sebácea obstruida o un folicul piloso. Los quistes se sienten as ampollas blandas when are cerca de la superficie de la piel, pero pueden sentirse como protuberancias duras cuando se desarrollan en la profundidad de la piel. “, Unul este greu în căutarea suprafeței pielii uzual conține celule de piele muerta sau proteine ​​atrapate. Los types de quistes include:, “Los quistes raras times require treatment and suelen dejar de crecer and desaparecer solos. În unele cazuri, un punct negru poate să se dezvolte în cercul centrului de o chiste. Cuando esto sucede, un quiste puede explotar, liberando una secretie blanca o amarilla.Un quiste infectado rojo, inflamado o con dolor poate solicita tratament medical, ca: Los dermatofibromas son protuberancias duras de color café o rojo que se encuentran debajo de la piel.

Đóng Bình Luận